Διατροφή για επίπεδο στομάχι

Καμία ακραία δίαιτα και καμία αποτοξίνωση δεν πρόκειται να σου χαρίσει το επίπεδο στομάχι που τόσο επιθυμείς. Το κλειδί, λοιπόν, για αποτέλεσμα με διάρκεια βρίσκεται στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που δεν επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου.

Με τα παρακάτω tips θα δεις διαφορά στο σώμα σου, φτάνει να υιοθετήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα τις παρακάτω υγιεινές συνήθειες.

Αναβάθμισε το smoothie σου

Καθησύχασε την επιθυμία σου για πρόχειρο φαγητό φτιάχνοντας ένα smoothie που περιέχει πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Με αυτόν τον τρόπο θα ισορροπήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, μειώνοντας τον ρυθμό απορρόφησης γλυκόζης.

Πιες τον καφέ σου σκέτο

Φυσικά δε θα σου πούμε να αποχωριστείς τον αγαπημένο σου καφέ, αλλά καλό θα είναι να παραλείψεις την προσθήκη γαλακτοκομικών προϊόντων σε αυτόν. Το αποβουτυρωμένο γάλα και οι ζαχαρούχες προσθήκες επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου σου και αυξάνουν την όρεξή σου για φαγητό μέσα σε λίγη ώρα. Επιπλέον, αυτή η αλλαγή θα κάνει καλό και στο δέρμα σου!

Απέφυγε τα επεξεργασμένα σνακ

Αν θέλεις να τσιμπολογήσεις, κάνε το έξυπνα. Βγάλε από τη διατροφή σου τα προπαρασκευασμένα snack, που σου προσφέρουν μόνο περιττές θερμίδες, και προτίμησε φρέσκα φρούτα και υγιεινές επιλογές, όπως μια μπάρα πρωτεΐνης.

Πρόσεξε τις υγρές θερμίδες

Όλοι θέλουμε να απολαύσουμε ένα cocktail μια φορά στο τόσο, αλλά πρέπει να αποφεύγουμε τα ζαχαρούχα ροφήματα, όπως είναι οι χυμοί φρούτων, τα αναψυκτικά και γενικά τα αλκοολούχα ποτά αν θέλουμε να προσέξουμε τη σιλουέτα μας. Μετά την κατανάλωση ενός ζαχαρούχου ροφήματος, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας αυξάνονται και απελευθερώνεται ινσουλίνη, ώστε να επιτρέψει στα κύτταρά μας να χρησιμοποιήσουν τη ζάχαρη για ενέργεια ή να την αποθηκεύσουν. Κάτι τέτοιο αποτρέπει τα λιπώδη κύτταρα από το να διασπάσουν το λίπος.

 

Προετοίμασε τα γεύματά σου

Προετοιμάζοντας και οργανώνοντας τα γεύματα της ημέρας που ακολουθεί, δε θα αναζητήσεις πρόχειρο φαγητό, το οποίο είναι σχεδόν πάντα γεμάτο νάτριο και ζάχαρη. Φρόντισε να συμπεριλαμβάνεις πρωτεΐνη στα γεύματά σου και να γεμίζεις το μισό σου πιάτο με σαλάτα.

Κινήσου

Η γυμναστική αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κάψεις θερμίδες και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να κάνει «θαύματα» στο σώμα σου. Επίλεξε τη μορφή γυμναστικής που σου αρέσει και σου ταιριάζει περισσότερο, ώστε να μη βλέπεις τις προπονήσεις σου ως καταναγκαστικά έργα. Παράλληλα, προσπάθησε να περπατάς καθημερινά και προτίμησε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα.

Κοιμήσου

Οι άνθρωποι που κοιμούνται επαρκώς, τείνουν να είναι πιο λεπτοί, ενώ έτσι θα νιώθεις και καλύτερα. Η έλλειψη ύπνου κάνει τον οργανισμό μας να αναζητάει τροφή και μάλιστα μας οδηγεί στην επιλογή λιπαρών τροφών, γεμάτων υδατάνθρακες.

Ενυδατώσου

Η κατανάλωση νερού απομακρύνει τις τοξίνες, ενισχύει το αδυνάτισμα (περιορίζοντας την όρεξη για φαγητό), καταπολεμάει την κούραση και τον πονοκέφαλο και βελτιώνει το δέρμα.

Περιόρισε τους απλούς υδατάνθρακες

Οι τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ρύζι) μπορούν να προκαλέσουν αντίσταση στην ινσουλίνη και να μας οδηγήσουν στην υπερφαγία και τα περιττά κιλά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όλες τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cart