Επιστροφή στην fitness ρουτίνα μετά τις διακοπές

Είναι γεγονός ότι όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Ανάμεσά τους και οι διακοπές. Κι έχει έρθει ήδη η στιγμή στην οποία σιγά σιγά όλοι μπαίνουμε πίσω στο καβούκι μας και συναντάμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας ρίχνει ψυχολογικά. Κάθε αρχή σεζόν είναι ευκαιρία για νέους στόχους, δημιουργία, αποτελεσματικότητα. Το ίδιο ισχύει και για την φυσική μας κατάσταση.

Το «κλειδί» για να επιστρέψουμε στην fitness ρουτίνα μας μετά τις διακοπές, χωρίς να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του τραυματισμού ή του burnout, είναι η προσαρμογή. Ας δούμε μερικά απλά βήματα για να τα καταφέρουμε:

Ξεκινάμε με μικρότερα βήματα

Αν αρχίσουμε κάνοντας μία ώρα γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτούμε και σύντομα να τα παρατήσουμε. Αντίθετα, ας δοκιμάσουμε να ξεκινήσουμε με ένα χαλαρό περπάτημα ή να τρέξουμε έξω για να κινηθούμε.

Θέτουμε στόχους άσκησης και υγείας

Θέτοντας στόχους ενισχύουμε το κίνητρό μας για να επιστρέψουμε στην προπόνηση. Απλώς αναρωτιόμαστε «πού θέλω να είμαι σε έξι εβδομάδες;». Θέλουμε να μπορούμε να τρέξουμε ένα χιλιόμετρο σε λιγότερο από 10 λεπτά; Μήπως έχουμε αναπτύξει μια σταθερή συνήθεια να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο πέντε ημέρες την εβδομάδα; Βάζουμε έναν στόχο και εργαζόμαστε για να τον πετύχουμε.

Δοκιμάζουμε ένα νέο είδος γυμναστικής

Εάν αισθανόμαστε  πραγματικά ότι δεν έχουμε κίνητρο να επιστρέψουμε στην παλιά σας fitness ρουτίνα, ίσως είναι καιρός να βρούμε κάποιο νέο είδος άσκησης που θα το απολαμβάνουμε. Όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός, η γιόγκα στην παραλία είναι πάντα μια διασκεδαστική εναλλακτική. Ίσως, όμως, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι ακόμη πιο τολμηρό, όπως kangoo ή cross training.

Θυμόμαστε πόσο καλά νιώθουμε μετά από μια προπόνηση

Όταν ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο εστιάζοντας στην προσπάθεια που χρειάζεται για να επιστρέψουμε στον καλό δρόμο, ξεχνάμε όλα τα οφέλη και την ευεξία που νιώθουμε όταν γυμναζόμαστε, τελειώνοντας την προπόνηση. Οι προπονήσεις μπορεί να είναι δύσκολες αυτή τη στιγμή, αλλά θα νιώθουμε πάντα καταπληκτικά μετά.

Βρίσκουμε έναν φίλο που θα προπονούμαστε μαζί

Για να κρατήσουμε τον εαυτό μας «υπόλογο», βρίσκουμε έναν καλό φίλο που μπορεί να μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας στην άσκηση! Θα μας δώσει αυτή τη μικρή επιπλέον ώθηση που χρειαζόμαστε για να ξαναμπούμε σε τροχιά.

 

 

Cart