Άσκηση: τι πρέπει να γνωρίζεις για super αποτελέσματα!

Η άσκηση είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου με τις μόδες και τις τάσεις να είναι πολλές, τις πληροφορίες ακόμα περισσότερες και την πραγματική αξία αυτών να χάνεται κάπου στην πορεία!

Η στοχευμένη άσκηση αποτελεί κλειδί  για έναν υγιή οργανισμό και για το λόγο αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο που θα μεγιστοποιεί τα οφέλη και τις θετικές επιδράσεις της στον ασκούμενο. Τι χρειάζεται, όμως, ένας οργανισμός πριν την άσκηση, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή;

Πριν την άσκηση

Είναι σημαντικό πριν την προπόνηση να προετοιμάσετε  κατάλληλα το σώμα σας όχι μόνο να «αντέξει» την καταπόνηση που θα επιφέρει η άσκηση, αλλά και να το τροφοδοτήσετε με την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να μένετε συγκεντρωμένοι στη σωστή διεκπεραίωση των ασκήσεων και να έχετε το απαραίτητο καύσιμο που θα δαπανήσετε κατά την εφαρμογή τους.

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακές, αλλά και σε πρωτεΐνες είναι το κλειδί για να ενεργοποιήσετε το μυϊκό και νευρικό σας σύστημα.  Επίσης η κατανάλωση γλυκόζης πριν από μια έντονη άσκηση θα πρέπει να γίνεται περίπου πριν την τελευταία ώρα, για να αποφευχθεί η υπογλυκαιμία.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης τεράστιο ρόλο στην απόδοση παίζει η ενυδάτωση του οργανισμού. Φροντίστε να πίνετε νερό, ώστε να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε με τον ιδρώτα. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρολυτών διατίθεται στον οργανισμό σας, τόσο μεγαλύτερη αντοχή και συγκέντρωση θα έχετε κατά την άσκηση.

Κάποιο ενεργειακό ποτό θα μπορούσε να είναι επίσης μια καλή επιλογή ενυδάτωσης, αφού το βασικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με το νερό είναι ότι μπορούν να μειώσουν το βαθμό προσπάθειας, καθιστώντας την άσκηση πιο εύκολη.

 

Μετά την άσκηση

Οι δύο βασικές λειτουργίες που επιτυγχάνονται μέσω της άσκησης και είναι άλλωστε και ο επιθυμητός στόχος των ασκουμένων είναι η απώλεια λίπους και η αύξηση της μυϊκής μάζας.

Αμέσως μετά το πέρας της άσκησης θα πρέπει να καταναλώσετε τροφές με επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών που αποτελούν το βασικό «δομικό» υλικό των μυών. Παράλληλα φρούτα και λαχανικά θα αναπληρώσουν τα χαμένα υγρά του σώματος και θα σας τροφοδοτήσουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ιδανική πηγή πρόσληψης πρωτεϊνών αποτελούν και οι μπάρες πρωτεΐνης της Max Sport.

Οι συγκεκριμένες μπάρες χρησιμοποιούνται ευρέως από ανθρώπους που προσπαθούν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών προκειμένου είτε να χτίσουν μύες, είτε να διατηρήσουν τους μύες τους, είτε  να βελτιώσουν τη σύνθεση του σώματός τους.

Η χωρίς γλουτένη Protein Bar είναι το ιδανικό σνακ για κάθε δραστήριο άνθρωπο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και ως υποκατάστατο γεύματος για την εργασία, τη βόλτα ή την εκδρομή.

 

 

 

 

Cart