Γιατί είναι απαραίτητη η πρωτεΐνη στο πρωϊνό;

Η παράλειψη του πρωινού γεύματος σε μια προσπάθεια να γλιτώσουμε θερμίδες και να ενισχύσουμε το αδυνάτισμά μας, δεν είναι μια αποτελεσματική τακτική. Μετά τον ύπνο και τη στέρηση τροφής για περίπου οκτώ ώρες, το πρωινό τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα σας.

Επίσης, το πρωινό έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο μας βοηθάει να αποφύγουμε το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα και κατ’ επέκταση τις περιττές θερμίδες.

Όμως, δεν μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε στο πρωινό μας και να περιμένουμε να χάσουμε βάρος. Αποφεύγουμε, λοιπόν, τη ζάχαρη που περιέχεται στα κρουασάν και τα βουτήματα και βάζουμε στο πιάτο μας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Κι αν δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές, μια ματιά στα οφέλη της σίγουρα θα μας αλλάξει γνώμη.

 

Πρωτεΐνη στο πρωινό

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Μιας και ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, η κατανάλωση πρωινού μπορεί να τον ενεργοποιήσει και έτσι να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικά οι πρωτεΐνες μεγιστοποιούν τις καύσεις του οργανισμού μας, ενισχύοντας τη μυϊκή μας μάζα. Ουσιαστικά, όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχουμε τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολισμός μας.

Κρατάει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι το να αντισταθούμε στην επιθυμία μας για γλυκά. Η πρωτεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει και σε αυτό. Συμπεριλαμβάνοντάς τη στο πρωινό μας θα είμαστε σε θέση να κρατήσουμε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας και να παρεμποδίσουμε την αιχμή της ινσουλίνης, η οποία κρύβεται πίσω από την απότομη μείωση ενέργειας και τις έντονες λιγούρες για γλυκά.

Περιέχει λίγες θερμίδες

Προκειμένου να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας. Η πρωτεΐνη αποτελεί μια καλή επιλογή για το πρωινό μας, αφού περιέχει λίγες θερμίδες. Συγκεκριμένα, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης δίνει στον οργανισμό σας τέσσερις θερμίδες, ενώ το λίπος εννέα.

Αποτρέπει την πείνα

Πόσες φορές μας έχει τύχει να φάμε ένα μεγάλο κομμάτι κέικ για πρωινό για να βρεθουμε να πεινάμε πάλι μετά από λίγο; Επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη στο πρωινό μας, μειώνουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Ένα πρωινό που περιέχει επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης επιβραδύνει την απελευθέρωση της γκρελίνης, της ορμόνης που προκαλεί αίσθημα πείνας, ενώ παράλληλα αυξάνει την απελευθέρωση ορμονών κορεσμού, βοηθώντας μας να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Πώς θα αυξήσουμε την πρωτεΐνη στο πρωινό μας

Το Protein Shake είναι ένα νόστιμο ρόφημα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Είναι κατασκευασμένο από φρέσκο γάλα με εκχύλισμα stevia, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τεχνητά γλυκαντικά ή χρωστικές ουσίες. Αυτό το ρόφημα πρωτεΐνης περιέχει φυτικές ίνες και έχει χαμηλά λιπαρά. Ένα εξαιρετικό προϊόν για όσους αναζητούν μια πηγή πρωτεϊνών με χαμηλές θερμίδες. Ιδανικό για αθλητές καθώς και για καθημερινούς ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

 

 

 

 

 

Cart