Τι είναι το λειτουργικό φαγητό;

Τα τρόφιμα ή τα συστατικά τροφίμων μπορούν να περιγραφούν ως λειτουργικά όταν έχουν άλλα οφέλη για την υγεία εκτός από τη βασική διατροφική λειτουργία. Με αποδεδειγμένες φυσιολογικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, έχουν την ικανότητα, για παράδειγμα, να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών. Συχνά τα λειτουργικά τρόφιμα εμπλουτίζονται με προβιοτικά, πρεβιοτικά, βιταμίνες, μέταλλα, κι ένα ευρύ φάσμα βιοδραστικών συστατικών που έχουν αποδεδειγμένες φυσιολογικές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.

Μπορούν τα παιδιά να καταναλώσουν αυτό το φαγητό;

Ναι, τα προϊόντα μας είναι ελεύθερα να καταναλώνουν για όλες τις ηλικίες.

Τι είναι τα προβιοτικά;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (FAO / ΠΟΥ), τα προβιοτικά ορίζονται ως ζωντανοί μικροοργανισμοί που, όταν χορηγούνται σε επαρκή ποσά, υποστηρίζουν την υγεία του καταναλωτή. Ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθούν τα οφέλη για την υγεία, είναι απαραίτητο τα προβιοτικά βακτήρια του προϊόντος να είναι βιώσιμα, ενεργά και σε συγκέντρωση τουλάχιστον 106KTJ/g καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Τα προβιοτικά που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε προβιοτικά προϊόντα είναι κυρίως των γένη  Lactobacillus  και  Bifidobacterium.

Τι είναι τα πρεβιοτικά;

Τα πρεβιοτικά ορίζονται ως μη βρώσιμα συστατικά τροφίμων που χρησιμοποιούνται στο έντερο από το παρόν, κυρίως προβιοτικά μικροβιοτικά, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη και τη δραστηριότητά του. Οι ολιγοολιγοσακχαρίτες έχουν κερδίσει την κεντρική προσοχή μεταξύ των πρεβιοτικών, αναφερόμενοι στην ικανότητά τους να προάγουν επιλεκτικά την ανάπτυξη επιλεγμένων ειδών Lactobacillus  και  Bifidobacterium.

Τι είναι τα συμβιοτικά;

Τα συμβιωτικά είναι ένας συνδυασμός προβιοτικών και πρεβιοτικών.

Ποιος είναι ο ρόλος των πρεβιοτικών και των προβιοτικών στο έντερο;

Η σύνθεση του εντερικού μικροβίου επηρεάζεται σημαντικά από τη διατροφή. Το πεπτικό μας σύστημα αποικίεται από περισσότερα από 400 βακτηριακά είδη με συγκέντρωση 1013  – 1014  βακτηρίων / g. Μια επαρκής πρόσληψη πρεβιοτικών στη διατροφή διεγείρει έτσι την ανάπτυξη προβιοτικών στο παχύ έντερο, τα οποία έχουν αναρίθμητα οφέλη για την υγεία του καταναλωτή. Εάν τα προβιοτικά υπάρχουν σε επαρκείς ποσότητες στο έντερο, μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών και ταυτόχρονα να έχουν αποδεδειγμένες ανοσοτροποποιητικές επιδράσεις.

Τι είναι οι πρωτεΐνες;

Οι πρωτεΐνες είναι το βασικό δομικό στοιχείο των κυττάρων μας. Χρησιμεύουν επίσης για την αποκατάσταση, την αναγέννηση και αποτελούν τη βάση για το ανοσοποιητικό σύστημα και την ορμονική ρύθμιση. Αποτελούνται από αμινοξέα.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο του συνδετικού ιστού. Συμμετέχει επίσης στην αποκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των ζωντανών κυττάρων. Αντιπροσωπεύει το 30% της συνολικής πρωτεΐνης στο σώμα και το 70% των πρωτεϊνών στο δέρμα.

Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσης κολλαγόνου;

Με την αυξανόμενη ηλικία, η παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα μειώνεται, αποδυναμώνοντας έτσι τις δομές του σώματος. Ως εκ τούτου, η τακτική πρόσληψη κολλαγόνου εξασφαλίζει τη σωστή σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος καθώς και τη σφριγηλότητα των οστών, των αρθρώσεων, των νυχιών, των μαλλιών και των δοντιών. Επιβραδύνει επίσης τη γήρανση, προωθεί τις διαδικασίες επούλωσης και αναγέννησης στο σώμα.

Cart